Kachna s lokšemi a červeným zelím

1 hodnocení

Ke slavnostnímu rodinnému obědu se báječně hodí tato kachna s červeným zelím a lokšemi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Na červené zelí:

Na lokše:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1681 KCal

    76 %

    70 %

  • Energie

    7034 KJ

    76 %

    70 %

  • Sacharidy

    39,0 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    47,1 g

    75 %

    69 %

  • Tuky

    146,6 g

    226 %

    209 %

  • nasycené

    51,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kachnu důkladně očistíme, opláchneme a na prkýnku nožem oddělíme křidýlka. Posolíme a pokmínujeme ji na povrchu i uvnitř. Cibuli očistíme a spolu s jablky překrájíme na šestiny a vše naplníme do břišní dutiny kachny.
  2. Kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přiklopíme druhým pekáčem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 90 minut. Během této doby ji poléváme výpekem a podle potřeby podléváme horkou vodou. Když je kachna téměř měkká, sejmeme vrchní pekáč a necháme ji v troubě dopéct dozlatova.
  3. Cibuli orestujeme na sádle, přidáme nakrájené červené zelí, ochutíme solí, cukrem a trochou octa. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ke konci do zelí přidáme nastrouhané jablko a společně podusíme.
  4. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vejce, prosátou mouku a trochu soli. Vypracujeme hladké těsto, které rozkrájíme na stejně velké kousky a ty rozválíme na tenké placky. Lokše po obou stranách opečeme nasucho na teflonové pánvi a ještě teplé je potřeme rozpuštěným máslem. Kachnu podáváme spolu se zelím a lokšemi.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.