Ingredience
Postup
- Maso důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme nebo prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej se lžící másla, česnek v tuku lehce osmahneme, pak přidáme bylinky, vše krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Touto směsí potřeme horní část jehněčího hřbetu.
- Maso dáme do pekáčku a podlijeme asi polovinou vývaru. Pečeme v rozpálené troubě při 195 °C asi 20 minut a podle potřeby podléváme zbylým vývarem. (Maso má být po upečení uvnitř růžové.) Pečeni vyjmeme a necháme krátce odpočinout.
- Škrobovou moučku rozmícháme v zakysané smetaně. Výpek naředíme trochou vody, přidáme zbylé máslo, zakysanou smetanu, hořčici, vše rozšleháme dohladka a jen krátce prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a podušená zelenina.

















