Jehněčí v bylinkovém kabátku

Uvařte na Velikonoce pro celou rodinu sváteční oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    682 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2853 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    5,1 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    35,9 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    56,3 g

    87 %

    80 %

  • nasycené

    23,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme nebo prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej se lžící másla, česnek v tuku lehce osmahneme, pak přidáme bylinky, vše krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Touto směsí potřeme horní část jehněčího hřbetu.
  2. Maso dáme do pekáčku a podlijeme asi polovinou vývaru. Pečeme v rozpálené troubě při 195 °C asi 20 minut a podle potřeby podléváme zbylým vývarem. (Maso má být po upečení uvnitř růžové.) Pečeni vyjmeme a necháme krátce odpočinout.
  3. Škrobovou moučku rozmícháme v zakysané smetaně. Výpek naředíme trochou vody, přidáme zbylé máslo, zakysanou smetanu, hořčici, vše rozšleháme dohladka a jen krátce prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a podušená zelenina.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.