Jehněčí roláda s velikonočním svěžím salátem podle Ondřeje Slaniny

Připravte si sváteční oběd podle jednoho ze známých Kluků v akci.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 110 min

marinovat přes noc v lednici

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    391 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1634 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    1,5 g

    2 %

    1 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    51,7 g

    82 %

    76 %

  • Tuky

    19,8 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z jehněčí kýty rozkrojíme plát, který přes fólii naklepeme a po odstranění fólie potřeme marinádou, kterou připravíme z nasekaných bylinek, jogurtu, chilli, oleje, mletého pepře a soli.
  2. Maso zarolujeme, svážeme provázkem, potřeme zbytkem marinády a dobře zabalíme do pečicího papíru. Necháme v lednici přes noc marinovat.
  3. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 1,5 hodiny. Ke konci pečení rozbalíme a dopečeme na 200 stupňů asi 10 minut na barvu.
  4. Roládu krájíme na plátky a ještě horkou, těsně před podáváním, ji obalujeme ve směsi strouhanky a bylinek.
Autor: ,

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.