Jehněčí na zelenině

Výborný velikonočí recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    432 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1807 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    43,2 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    20,7 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jehněčí maso opláchneme, osušíme, vytvoříme z něj váleček a převážeme provázkem, aby drželo stejný tvar. Pak ho ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji.
  2. Opečené maso osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Přiklopíme a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Přilijeme víno a vše dopečeme doměkka.
  3. Měkké maso i zeleninu vyndáme, omáčku zjemníme máslem a zahustíme moukou. Osolíme, opepříme a ještě asi 10 minut povaříme. Pak vložíme zpět maso a zeleninu a už jen krátce prohřejeme. Zdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.