Jehněčí kuličky na špízu

Báječný pokrm z jehněčího masa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    411 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1719 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    21,6 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    36,5 g

    58 %

    54 %

  • Tuky

    19,5 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Housky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Jednu snítku rozmarýnu opláchneme a jehličky nasekáme. Maso očistíme, umeleme a dáme do mísy. Přidáme vejce, housku a rozmarýn, osolíme a opepříme. Vše prohněteme a z hmoty tvoříme malé kuličky.
  2. Cuketu omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Na špízy střídavě napichujeme masové kuličky a cuketu. Plech vymažeme 2 lžícemi oleje, rozložíme na něj špízy a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut dozlatova.
  3. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme zbylý olej a papriku s cibulí orestujeme. Zalijeme rajským protlakem, promícháme, přilijeme ocet a zastříkneme trochou vody. Dusíme doměkka, ochutíme solí a pepřem. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody, zeleninu zahustíme a necháme znovu provařit.
  4. Špízky ozdobíme zbylým rozmarýnem a podáváme se zeleninovou směsí.
Autor:

Podobné recepty

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Špízy na dětskou party

Překvapte děti na oslavě těmito špízy.

Pórková polévka se špízy z játrového sýra

Jednoduchý oběd, který zvládne i začátečník.

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Špíz z amura

Máte rádi ryby? Udělejte si k obědu tyto špízy.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.