Ingredience
Postup
- Z plátků toustového chleba okrájíme tmavé okraje a střídku rozkrájíme na stejně velké trjúhelníčky. Rozložíme je na plech, vložíme do vyhřáté trouby a nasucho opékáme asi 4 minuty dozlatova.
- Mezitím nakrájíme plátky marinovaného lososa a tuňáka na širší proužky. Physalis opláchneme, necháme okapat a překrojíme napolovinu.
- Ještě teplé opečené toustíky potřeme lehce máslem a naskládáme na ně plátky lososa a tuňáka. Dozdobíme rozpůleným physalisem (židovskou třešní) a bylinkami nebo řeřichou. Nemáme-li physalis, můžeme použít jiné ovoce, např. mandarinky, kiwi nebo pomeranč.
- Na přípravu mátového drinku vymačkáme šťávu z jedné limetky a promícháme ji s mátovým likérem a kokosovým sirupem. Promícháme a rozlijeme do připravených skleniček a zalijeme rovnoměrně sodovkou.
- Druhou limetku důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, které vložíme do nápoje. Dozdobíme lístečky máty.

















