Jednohubky na toustech a mátový drink

Pokud chystáte oslavu, nezapomeňte na jednohubky a drinky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Mátový drink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    316 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1321 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    42,1 g

    48 %

    42 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    15,0 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    9,9 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z plátků toustového chleba okrájíme tmavé okraje a střídku rozkrájíme na stejně velké trjúhelníčky. Rozložíme je na plech, vložíme do vyhřáté trouby a nasucho opékáme asi 4 minuty dozlatova.
  2. Mezitím nakrájíme plátky marinovaného lososa a tuňáka na širší proužky. Physalis opláchneme, necháme okapat a překrojíme napolovinu.
  3. Ještě teplé opečené toustíky potřeme lehce máslem a naskládáme na ně plátky lososa a tuňáka. Dozdobíme rozpůleným physalisem (židovskou třešní) a bylinkami nebo řeřichou. Nemáme-li physalis, můžeme použít jiné ovoce, např. mandarinky, kiwi nebo pomeranč.
  4. Na přípravu mátového drinku vymačkáme šťávu z jedné limetky a promícháme ji s mátovým likérem a kokosovým sirupem. Promícháme a rozlijeme do připravených skleniček a zalijeme rovnoměrně sodovkou.
  5. Druhou limetku důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky, které vložíme do nápoje. Dozdobíme lístečky máty.
Autor:

Podobné recepty

Španělské tapas se šunkou

Báječné španělské jednohubky jsou ideální jako občerstvení na Silvestra.

Středomořské crostini

Křupavé jednohubky které obohatí každou oslavu.

Rolky s uzeným lososem a okurkou

Překvapte přátele lákavým občerstvením, které nezatíží jejich předsevzetí být fit.

Houbové košíčky s česnekem

Připravte na oslavu Silvestra tyto skvělé jednohubky.

Avokádové jednohubky s batáty

Lahodné jednohubky ideální na silvestrovskou oslavu.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.