Španělské tapas se šunkou

Báječné španělské jednohubky jsou ideální jako občerstvení na Silvestra.

Obtížnost

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Bagetu nakrájíme na plátky a nasucho ji opečeme na pánvi nebo v toastovači. Zeleninu nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nadrobno a chilli na kolečka.
  2. Na rozpáleném olivovém oleji poté restujeme zeleninu asi 10 minut. 2 minuty před koncem pečení zeleninu ochutíme česnekem.
  3. Pak ji osolíme, opepříme, vmícháme tymián a olivy. Po upečení dáme stranou a připravíme si opečené bagety.
  4. Zeleninu rozložíme na plátky baget, přidáme sušenou šunku a zakápneme olivovým olejem. Podáváme ideálně ještě teplé.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    396 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1657 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    23,2 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    11,1 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    27,9 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    4,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Středomořské crostini

Křupavé jednohubky které obohatí každou oslavu.

Rolky s uzeným lososem a okurkou

Překvapte přátele lákavým občerstvením, které nezatíží jejich předsevzetí být fit.

Houbové košíčky s česnekem

Připravte na oslavu Silvestra tyto skvělé jednohubky.

Avokádové jednohubky s batáty

Lahodné jednohubky ideální na silvestrovskou oslavu.

Chlebíčky

Dokonalé chlebíčky, které se hodí na jakoukoli oslavu.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.