Španělské tapas se šunkou
Báječné španělské jednohubky jsou ideální jako občerstvení na Silvestra.
Postup
- Bagetu nakrájíme na plátky a nasucho ji opečeme na pánvi nebo v toastovači. Zeleninu nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nadrobno a chilli na kolečka.
- Na rozpáleném olivovém oleji poté restujeme zeleninu asi 10 minut. 2 minuty před koncem pečení zeleninu ochutíme česnekem.
- Pak ji osolíme, opepříme, vmícháme tymián a olivy. Po upečení dáme stranou a připravíme si opečené bagety.
- Zeleninu rozložíme na plátky baget, přidáme sušenou šunku a zakápneme olivovým olejem. Podáváme ideálně ještě teplé.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
396 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1657 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
23,2 g
26 %
23 %
-
Vláknina
4,8 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
11,1 g
18 %
16 %
-
Tuky
27,9 g
43 %
40 %
-
nasycené
4,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA