Ingredience
Postup
- Vejce se solí a cukrem vyšleháme do husté pěny. Mouku prosejeme společně s kakaem do mísy. Do vaječné pěny opatrně vmícháme olej a pak pomocí gumové stěrky sypkou směs.
- Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme cukrem a necháme chvíli odležet.
- Džus nalijeme do kastrůlku a promícháme s kukuřičným škrobem a skořicí. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Do tekutiny vložíme jablka a společně vaříme asi 10 minut. Odstavíme z ohně a přimícháme máslo.
- Korpus překrojíme na poloviny. Na jednu rozetřeme jablečnou náplň a přiklopíme druhým plátem, lehce přitlačíme a necháme odležet v chladu.
- Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní a promícháme s teplou smetanou. Polevu rozetřeme na moučník a necháme ztuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit např. pusinkou šlehačky a skořicí.

















