Italská minestrone

Tato italská polévka zasytí i toho nějvětšího jedlíka.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    261 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1094 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    18,5 g

    62 %

    62 %

  • Bílkoviny

    13,1 g

    21 %

    19 %

  • Tuky

    4,8 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli, česnek, brambory a mrkev oloupeme a spolu s řapíky celeru a slaninou nakrájíme na kostičky. V hrnci na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli s česnekem, poté přidáme slaninu a opékáme, než začne pouštět šťávu.
  2. Poté přidáme zbytek zeleniny nakrájené na kostičky, orestujeme, zalijeme rajčaty, 600 ml vody, přivedeme k varu a asi 10 minut vaříme. Pak přisypeme do polévky těstoviny a dovaříme doměkka.
  3. Nakonec do polévky přidáme hrášek, okapané fazole, dochutíme solí, pepřem, pestem a čerstvě natrhanými lístky tymiánu. Polévku podáváme v nahřátých miskách a ozdobíme například tymiánem.
Autor:

Podobné recepty

Bílá zelná polévka s klobásou

V sychravém počasí přijde teplá polévka vhod.

Polévka z brokolice a špenátu

Pokud máte rádi polévky, tak musíte ochutnat i tuto.

Petrželový krém s jablky

Tato netradiční polévka vám jistě zachutná.

Dýňová polévka s karamelovými jablíčky

Vyzkoušejte podzimní polévku ze sladkých i slaných surovin.

Pastinákový krém podle @kuchtyna_cz

Není nad to se s příchodem chladnějšího počasí prohřát vydatnou polévkou. Petržel je někdy obtížné...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.