Irská polévka

Vyzkoušejte zajímavou polévku s masem, jak ji vaří v Irsku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    308 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1290 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    17,8 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    30,0 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí maso očistíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme pozvolna asi 90 minut doměkka. Měkké maso vyndáme a nakrájíme na kousky.
  2. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Po chvíli přidáme protlak, mletou papriku a vše společně krátce orestujeme.
  3. Zeleninu zalijeme vývarem z masa a přidáme nakrájené brambory a dýni. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
  4. Polévku vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme očištěné kapustičky překrájené na poloviny a vařené maso. Povaříme ještě 5 minut a podáváme posypané nasekanou jarní cibulkou a dozdobené oreganem.
Autor:

Podobné recepty

Bílá zelná polévka s klobásou

V sychravém počasí přijde teplá polévka vhod.

Polévka z brokolice a špenátu

Pokud máte rádi polévky, tak musíte ochutnat i tuto.

Petrželový krém s jablky

Tato netradiční polévka vám jistě zachutná.

Dýňová polévka s karamelovými jablíčky

Vyzkoušejte podzimní polévku ze sladkých i slaných surovin.

Pastinákový krém podle @kuchtyna_cz

Není nad to se s příchodem chladnějšího počasí prohřát vydatnou polévkou. Petržel je někdy obtížné...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.