Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    513 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2147 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    23,0 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    9,5 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    32,1 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    30,0 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce smícháme majonézu s octem a olivovým olejem, poté ji osolíme a opepříme dle chuti. Ve větší misce pak smícháme uvařené fazole, spařené zelené fazolky, rukolu a na kolečka nakrájenou cibuli.
  2. Do salátu vmícháme dresink, salát rozdělíme na talíře, přidáme tuňáka a rozkrojená natvrdo uvařená vejce. Zakápneme citronovou šťávou a můžeme podávat.
Autor:

Podobné recepty

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Farmářský salát s dresinkem z hrubozrnné hořčice

Dokonalá souhra jemného kuřecího masa, koření, ztraceného vejce, křupavé zeleniny a pikantního...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.