Dýňové placky s kuřecím kebabem

Dýňová sezona je tu, tak vyzkoušejte tyto výborné placky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na placky:

Na kebab:

Na dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    514 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2152 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    43,3 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    47,8 g

    76 %

    70 %

  • Tuky

    15,7 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni na placky omyjeme a zbavíme semínek. Nastrouháme nahrubo do misky, přidáme oregano otrhané od stonků, vejce, mouku, vločky, osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Pak z těsta uděláme placky, které pečeme na pánvi s olivovým olejem z každé strany asi 5 minut.
  2. Kuřecí maso umeleme a dáme do mísy. Dýni omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme k masu. Ochutíme solí, pepřem, citrónovým tymiánem otrhaným od stonků a mletou skořicí. Promícháme. Vytvarujeme šišky a napíchneme je na špejli.
  3. Placky rozložíme na plech, přidáme kebaby a společně pečeme při 170 °C asi 20 minut. Suroviny na dip smícháme.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.