Ingredience
Postup
- Drůbky očistíme a vložíme do studené osolené vody společně s cibulí, celým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přivedeme k varu a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou mrkev, celer a petržel a uvaříme doměkka.
- Mletá játra smícháme se žloutky, utřeným česnekem, solí, muškátovým květem, majoránkou a vyšlehaným sněhem z bílků. Nakonec vše zahustíme strouhankou. Vytvarujeme malé knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě nebo vývaru.
- Vývar scedíme a necháme vychladnout. Maso a zeleninu nakrájíme na nudličky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, důkladně rozmícháme a provaříme.
- Do polévky vložíme zeleninu, nakrájené maso a knedlíčky, dochutíme solí a krátce vše povaříme. Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.

















