Drůbeží kaldoun
Na této výborné polévce si pochutná celá rodina.
Postup
- Drůbky očistíme a vložíme do studené osolené vody společně s cibulí, celým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přivedeme k varu a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou mrkev, celer a petržel a uvaříme doměkka.
- Mletá játra smícháme se žloutky, utřeným česnekem, solí, muškátovým květem, majoránkou a vyšlehaným sněhem z bílků. Nakonec vše zahustíme strouhankou. Vytvarujeme malé knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě nebo vývaru.
- Vývar scedíme a necháme vychladnout. Maso a zeleninu nakrájíme na nudličky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, důkladně rozmícháme a provaříme.
- Do polévky vložíme zeleninu, nakrájené maso a knedlíčky, dochutíme solí a krátce vše povaříme. Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1008 KCal
46 %
42 %
-
Energie
4218 KJ
46 %
42 %
-
Sacharidy
28,3 g
32 %
28 %
-
Vláknina
8,3 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
50,3 g
80 %
74 %
-
Tuky
57,2 g
88 %
82 %
-
nasycené
22,2 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA