Drůbeží kaldoun

1 hodnocení

Na této výborné polévce si pochutná celá rodina.

Obtížnost

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Drůbky očistíme a vložíme do studené osolené vody společně s cibulí, celým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přivedeme k varu a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou mrkev, celer a petržel a uvaříme doměkka.
  2. Mletá játra smícháme se žloutky, utřeným česnekem, solí, muškátovým květem, majoránkou a vyšlehaným sněhem z bílků. Nakonec vše zahustíme strouhankou. Vytvarujeme malé knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě nebo vývaru.
  3. Vývar scedíme a necháme vychladnout. Maso a zeleninu nakrájíme na nudličky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, důkladně rozmícháme a provaříme.
  4. Do polévky vložíme zeleninu, nakrájené maso a knedlíčky, dochutíme solí a krátce vše povaříme. Hotovou polévku posypeme petrželkou a podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1008 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4218 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    28,3 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    8,3 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    50,3 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    57,2 g

    88 %

    82 %

  • nasycené

    22,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Bílá zelná polévka s klobásou

V sychravém počasí přijde teplá polévka vhod.

Polévka z brokolice a špenátu

Pokud máte rádi polévky, tak musíte ochutnat i tuto.

Petrželový krém s jablky

Tato netradiční polévka vám jistě zachutná.

Dýňová polévka s karamelovými jablíčky

Vyzkoušejte podzimní polévku ze sladkých i slaných surovin.

Pastinákový krém podle @kuchtyna_cz

Není nad to se s příchodem chladnějšího počasí prohřát vydatnou polévkou. Petržel je někdy obtížné...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.