Česnekový řízek

1 hodnocení

Řízky z naloženého masa ovoněného česnekem jsou mnohem lepší než ty klasické.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    323 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1353 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    3,3 g

    4 %

    3 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    51,1 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na plátky silné cca 1 cm. Lehce je naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.
  2. Jogurt promícháme s utřeným česnekem, vejci, solí a pepřem. Plátky masa vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe 120 minut.
  3. Pak maso z marinády vyjmeme a obalíme ve strouhance z obou stran. Smažíme je v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  4. Můžeme podávat například s kousky citronu, salátem a hranolky.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.