Bulharský hrnec kavarma

Oběd pro celou rodinu z jednoho hrnce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    416 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1741 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    13,6 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    27,7 g

    44 %

    41 %

  • Tuky

    27,4 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Opláchuté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Opečeme v hrnci na rozpáleném oleji ze všech stran a zaprášíme sladkou paprikou. Ihned zalijeme trochou vývaru, mírně osolíme a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Maso vždy necháme vydusit až do tuku a pak teprve zase podlijeme horkým vývarem.
  2. Zeleninu a houby očistíme a omyjeme. Mrkev, papriku i cibulku nakrájíme na větší kousky, stejně jako houby. Salám nakrájíme na menší kostky nebo nudličky. Zeleninu i salám přidáme k masu, okořeníme bobkovým listem a dusíme doměkka. Před koncem vložíme celé větvičky čerstvého koření a necháme přikryté na už vypnutém sporáku 10 minut táhnout.
  3. Hotové jídlo se podává v hlubokém talíři nebo misce. Je pestré a voňavé, kousky masa, barevná zelenina i houby jsou spojené voňavou šťávou. Kdo má rád pikantní chuť, může do základu k masu přidat trochu chilli. Podáváme s čerstvým bílým chlebem nebo pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.