Ingredience
Postup
- Krůtí stehna vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Podlijeme vodou, přikápneme 1 lžíci oleje, zakryjeme pokličkou a pečeme při 150 °C asi 180 minut.
- Mezitím si na rozpáleném oleji zpěníme nahrubo nastrouhanou dýni, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Vmícháme kmín, zázvor, podlijeme 200 ml vody, přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka. Dochutíme citronovou šťávou, solí a cukrem.
- Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme najemno a přidáme k nim sůl, žloutek, mouku a 2 lžíce vody. Zpracujeme na těsto. Přendáme ho na pomoučněný vál a vždy z části uválíme tenké placky.
- Placky opékáme nasucho na rozehřáté pánvi. Osmažené lokše ihned pomžeme rozpuštěným sádlem.
- Upečené maso vidličkou natrháme, lokše přeložíme, naplníme trhaným masem a zelím. Nakonec můžeme přidat například smaženou cibulku a petrželku.

















