Ingredience
Postup
- Vepřový bůček den předem nakrájíme, prosolíme a necháme 24 hodin odležet.
- Maso ze zvěřiny nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme maso, sůl, celé koření, pár lístků bobkového listu a celý pepř. Dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Před koncem podlijeme červeným vínem.
- Očištěná játra umeleme, přidáme mleté koření, vejce, mouku a za stálého šlehání přiléváme mléko. K vyšlehaným játrům přidáme umleté pečené maso i se zbylou šťávou, a také umletý nasolený bůček. Dobře promícháme.
- Směs ještě podle chutí dosolíme, případně dochutíme kořením. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a pokrájené oloupané mandle.
- Formu vyložíme alobalem, tak aby přesahoval, a vytřeme olejem. Naplníme směsí a překryjeme přesahujícím alobalem. Alobalem dobře uzavřeme. Naplněnou formou několikrát bouchneme o pracovní desku, abychom paštiku zbavili případných vzduchových bublin.
- Formu dáme do trouby do pekáče s vodou a při teplotě 80 °C pomalu táhneme nejméně 1,5 hodiny. Hotovou paštiku necháme trochu zchladnout, vyklopíme, zbavíme alobalu a zabalenou do čisté folie dáme vychladit do lednice.

















