Zvěřinová paštika

Vyzkoušejte si doma připravit vlastní paštiku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 150 min

bez odležení vepřového bůčku

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    613 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2563 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    10,5 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    24,4 g

    39 %

    36 %

  • Tuky

    38,7 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    14,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřový bůček den předem nakrájíme, prosolíme a necháme 24 hodin odležet.
  2. Maso ze zvěřiny nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme maso, sůl, celé koření, pár lístků bobkového listu a celý pepř. Dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Před koncem podlijeme červeným vínem.
  3. Očištěná játra umeleme, přidáme mleté koření, vejce, mouku a za stálého šlehání přiléváme mléko. K vyšlehaným játrům přidáme umleté pečené maso i se zbylou šťávou, a také umletý nasolený bůček. Dobře promícháme.
  4. Směs ještě podle chutí dosolíme, případně dochutíme kořením. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a pokrájené oloupané mandle.
  5. Formu vyložíme alobalem, tak aby přesahoval, a vytřeme olejem. Naplníme směsí a překryjeme přesahujícím alobalem. Alobalem dobře uzavřeme. Naplněnou formou několikrát bouchneme o pracovní desku, abychom paštiku zbavili případných vzduchových bublin.
  6. Formu dáme do trouby do pekáče s vodou a při teplotě 80 °C pomalu táhneme nejméně 1,5 hodiny. Hotovou paštiku necháme trochu zchladnout, vyklopíme, zbavíme alobalu a zabalenou do čisté folie dáme vychladit do lednice.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Rybí paštika

Připravte si vánoční pomazánku z uzené ryby.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.

Zvěřinová paštika

Máte chuť na něco jedinečného? Vyzkoušejte domácí zvěřinovou paštiku.

Velikonoční králičí paštika s citrusovou omáčkou

Nabídněte návštěvě na Velikonoce luxusní paštiku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.