Zeleninový chlebíček

Zdravý chlebíček, který oceníte na dietě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez kynutí

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    158 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    659 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    23,0 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    3,8 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Trochu ji osolíme a necháme "vypotit". Poté z ní vymačkáme přebytečnou tekutinu. Papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Z rozdrobeného droždí, cukru, trochy mouky a vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Zbylou mouku promísíme se solí, kmínem a slunečnicovými semínky. Přidáme kvásek a zeleninu. Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme těsto. V teple ho necháme vykynout.
  3. Formu na biskupský chlebíček vytřeme olejem a naplníme těstem. Chlebíček necháme znovu vykynout. Poté ho vložíme do předehřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 45 minut.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.