Zeleninový chlebíček
Zdravý chlebíček, který oceníte na dietě.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
158 KCal
7 %
7 %
-
Energie
659 KJ
7 %
7 %
-
Sacharidy
23,0 g
26 %
23 %
-
Vláknina
3,7 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
5,9 g
9 %
9 %
-
Tuky
3,8 g
6 %
5 %
-
nasycené
0,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Trochu ji osolíme a necháme "vypotit". Poté z ní vymačkáme přebytečnou tekutinu. Papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
- Z rozdrobeného droždí, cukru, trochy mouky a vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Zbylou mouku promísíme se solí, kmínem a slunečnicovými semínky. Přidáme kvásek a zeleninu. Přilijeme zbylé mléko a vypracujeme těsto. V teple ho necháme vykynout.
- Formu na biskupský chlebíček vytřeme olejem a naplníme těstem. Chlebíček necháme znovu vykynout. Poté ho vložíme do předehřáté trouby a při 170 °C pečeme asi 45 minut.