Ingredience
Postup
- Oloupeme cibuli, česnek a brambory, které ihned ponoříme do studené vody, aby nám nezčernaly. Zelí nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme asi dvě lžíce oleje a maso na něm opečeme ze všech stran. Troubu si předehřejeme na 150 °C. Opečené maso potom osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáčku, přidáme nakrájené dvě cibule, podlijeme trochou vody a dáme do trouby.
- Brambory nakrájíme a dáme asi na dvě minuty povařit do osolené vody. Scedíme je a přidáme k masu. Přidáme také na plátky nakrájený česnek a pokračujeme v pečení. Maso během pečení podle potřeby přeléváme výpekem nebo přilijeme malé množství vody.
- Poslední cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji na zbylém oleji. Přidáme pokrájené
- zelí, kmín, sůl, zalijeme vodou a dáme dusit. Po 20 minutách zelí posypeme moukou, zamícháme, přidáme cukr, sůl a ocet. Podle potřeby přilijeme vodu a dusíme asi ještě 10 minut. Nakonec přimícháme brusinky, necháme přejít varem a stáhneme z plotny.
- Během dušení zelí zbavíme jablka jadřince, nakrájíme na osminky, přidáme k masu a posledních 15 minu pečeme společně. Vyndáme z trouby, přikryjeme poklicí a necháme dojít.

















