Vepřová pečeně s červeným zelím

Toto jídlo se skvěle hodí na podzimní období.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    600 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2511 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    33,0 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    16,4 g

    55 %

    55 %

  • Bílkoviny

    55,5 g

    88 %

    82 %

  • Tuky

    23,8 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupeme cibuli, česnek a brambory, které ihned ponoříme do studené vody, aby nám nezčernaly. Zelí nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme asi dvě lžíce oleje a maso na něm opečeme ze všech stran. Troubu si předehřejeme na 150 °C. Opečené maso potom osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáčku, přidáme nakrájené dvě cibule, podlijeme trochou vody a dáme do trouby.
  2. Brambory nakrájíme a dáme asi na dvě minuty povařit do osolené vody. Scedíme je a přidáme k masu. Přidáme také na plátky nakrájený česnek a pokračujeme v pečení. Maso během pečení podle potřeby přeléváme výpekem nebo přilijeme malé množství vody.
  3. Poslední cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji na zbylém oleji. Přidáme pokrájené
  4. zelí, kmín, sůl, zalijeme vodou a dáme dusit. Po 20 minutách zelí posypeme moukou, zamícháme, přidáme cukr, sůl a ocet. Podle potřeby přilijeme vodu a dusíme asi ještě 10 minut. Nakonec přimícháme brusinky, necháme přejít varem a stáhneme z plotny.
  5. Během dušení zelí zbavíme jablka jadřince, nakrájíme na osminky, přidáme k masu a posledních 15 minu pečeme společně. Vyndáme z trouby, přikryjeme poklicí a necháme dojít.
Autor:

Podobné recepty

Novoroční vepřová pečeně a brambory hasselback

Oslavte nový rok s vepřovou pečení a švédskými brambory Hasselback.

Vepřová pečeně v Porteru

K pečení masa je skvělé využít hořké pivo.

Provensálská vepřová pečeně s květákem

Každý masožrout vám bude za tento oběd vděčný.

Vepřová pečeně s pomeranči

Tento lahodný pokrm kombinuje šťavnatost vepřového masa s osvěžující chutí pomerančů.

Vepřová pečeně s rozmarýnem

Rozmarýn je bohatý na antioxidanty a stimuluje produkci žluči, což podporuje trávení tuků. Upečte...

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.