Vepřová pečeně s rozmarýnem
Rozmarýn je bohatý na antioxidanty a stimuluje produkci žluči, což podporuje trávení tuků. Upečte si lahodné okořeněné masíčko.
Postup
- Maso rozkrojíme po vlákně tak, aby vznikl velký plát masa. Posolíme ho, posypeme kořením na vepřovou pečeni a potřeme dijonskou hořčicí. Pak doprostřed položíme čerstvý rozmarýn a maso zabalíme do rolády. Svážeme ji pevně provázkem, potřeme olivovým olejem a povrch posypeme opět kořením.
- Maso dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení maso podléváme vodou a poléváme výpekem. Pečeme asi 90 minut, přičemž v polovině pečení maso otočíme.
- Asi 20 minut před koncem pečení přidáme do pekáče omyté brambůrky ve slupce a společně dopečeme. Nakrájenou pečeni podáváme s pečenými brambůrky, přelitými výpekem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
423 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1769 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
16,1 g
18 %
16 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
59,4 g
94 %
87 %
-
Tuky
13,1 g
20 %
19 %
-
nasycené
2,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA