Vepřová pečeně s rozmarýnem

Rozmarýn je bohatý na antioxidanty a stimuluje produkci žluči, což podporuje trávení tuků. Upečte si lahodné okořeněné masíčko.

Obtížnost

Lehké

Vaření 110 min

Ingredience

8 PORCE +

Postup

  1. Maso rozkrojíme po vlákně tak, aby vznikl velký plát masa. Posolíme ho, posypeme kořením na vepřovou pečeni a potřeme dijonskou hořčicí. Pak doprostřed položíme čerstvý rozmarýn a maso zabalíme do rolády. Svážeme ji pevně provázkem, potřeme olivovým olejem a povrch posypeme opět kořením.
  2. Maso dáme do pekáčku, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení maso podléváme vodou a poléváme výpekem. Pečeme asi 90 minut, přičemž v polovině pečení maso otočíme.
  3. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme do pekáče omyté brambůrky ve slupce a společně dopečeme. Nakrájenou pečeni podáváme s pečenými brambůrky, přelitými výpekem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    423 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1769 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    16,1 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    59,4 g

    94 %

    87 %

  • Tuky

    13,1 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Novoroční vepřová pečeně a brambory hasselback

Oslavte nový rok s vepřovou pečení a švédskými brambory Hasselback.

Vepřová pečeně v Porteru

K pečení masa je skvělé využít hořké pivo.

Provensálská vepřová pečeně s květákem

Každý masožrout vám bude za tento oběd vděčný.

Vepřová pečeně s pomeranči

Tento lahodný pokrm kombinuje šťavnatost vepřového masa s osvěžující chutí pomerančů.

Vepřová pečeně s červenou řepou

Na této české klasice si pochutná celá rodina.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.