Vepřová pečeně v Porteru

K pečení masa je skvělé využít hořké pivo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

1 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1444 KCal

    66 %

    60 %

  • Energie

    6043 KJ

    66 %

    60 %

  • Sacharidy

    32,3 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    174,8 g

    277 %

    257 %

  • Tuky

    63,0 g

    97 %

    90 %

  • nasycené

    9,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pečeni opláchneme, osušíme, potřeme česnekem utřeným se solí a medem smíchaným se šťávou z nastrouhaného zázvoru a posypeme pepřem. Necháme 30 minut odležet
  2. Cibuli oloupeme, podélně překrojíme a nakrájíme na měsíčky. Nasypeme jí do pekáčku, přelijeme olejem, přidáme maso, bobkové listy, zalijeme třetinou piva rozmíchaného s protlakem. Přiklopíme a dáme péct do trouby nahřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut a občas přeléváme pivem.
  3. Měkké maso vyndáme, výpek přendáme do kastrůlku a za stálého míchání odvaříme většinu tekutiny. Pak zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme 100 ml vody a popřípadě zbylým pivem. Provaříme 15 minut a podle potřeby přisolíme. Do hotové šťávy vložíme maso a prohřejeme ho.
Autor:

Podobné recepty

Novoroční vepřová pečeně a brambory hasselback

Oslavte nový rok s vepřovou pečení a švédskými brambory Hasselback.

Provensálská vepřová pečeně s květákem

Každý masožrout vám bude za tento oběd vděčný.

Vepřová pečeně s pomeranči

Tento lahodný pokrm kombinuje šťavnatost vepřového masa s osvěžující chutí pomerančů.

Vepřová pečeně s rozmarýnem

Rozmarýn je bohatý na antioxidanty a stimuluje produkci žluči, což podporuje trávení tuků. Upečte...

Vepřová pečeně s červenou řepou

Na této české klasice si pochutná celá rodina.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.