Ingredience
Postup
- Pečeni opláchneme, osušíme, potřeme česnekem utřeným se solí a medem smíchaným se šťávou z nastrouhaného zázvoru a posypeme pepřem. Necháme 30 minut odležet
- Cibuli oloupeme, podélně překrojíme a nakrájíme na měsíčky. Nasypeme jí do pekáčku, přelijeme olejem, přidáme maso, bobkové listy, zalijeme třetinou piva rozmíchaného s protlakem. Přiklopíme a dáme péct do trouby nahřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut a občas přeléváme pivem.
- Měkké maso vyndáme, výpek přendáme do kastrůlku a za stálého míchání odvaříme většinu tekutiny. Pak zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme 100 ml vody a popřípadě zbylým pivem. Provaříme 15 minut a podle potřeby přisolíme. Do hotové šťávy vložíme maso a prohřejeme ho.

















