Venkovská kuřecí paštika

Udělejte si paštiku podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    137 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    572 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    1,6 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    16,9 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    6,7 g

    10 %

    10 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso smícháme ve větší misce s 1 vejcem, najemno nakrájenou cibulí, oreganem, dijonskou hořčicí a dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme hrášek.
  2. Formu na paštiku vyložíme fólií a vyskládáme na její dno a strany plátky slaniny. Na dno pak dáme zhruba 2 cm vrstvu masové směsi, jemně do ní zamáčkneme zbylá natvrdo uvařená vejce a ta přikryjeme zbylou masovou směsí, kterou urovnáme.
  3. Fólií paštiku zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na plechu s asi 1 cm vody při 160 °C asi 50 minut. Po upečení ji necháme vychladnout, vyjmeme ji z formy a nakrájíme na plátky. Můžeme podávat například s čerstvým chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Rybí paštika

Připravte si vánoční pomazánku z uzené ryby.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.

Zvěřinová paštika

Máte chuť na něco jedinečného? Vyzkoušejte domácí zvěřinovou paštiku.

Velikonoční králičí paštika s citrusovou omáčkou

Nabídněte návštěvě na Velikonoce luxusní paštiku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.