Vejce do skla

4 hodnocení

Nastartujte den pořádnou snídaní.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    211 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    882 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    2,5 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    19,0 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    13,9 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyndáme z lednice, necháme je ohřát na pokojovou teplotu, v hrnci přivedeme k varu větší množství osolené vody a nalijeme do ní ocet. Pomocí lžíce pak opatrně vložíme do vroucí vody všechna vejce a vaříme je necelé 4 minuty.
  2. Uvařená vajíčka přendáme do studené vody s ledem, aby se var ve vejcích zastavil. Vejce rozklepneme a pomocí lžičky přendáme jejich obsah do skleniček. Osolíme je, opepříme a posypeme nakrájenou čerstvou pažitkou. Vejce do skla můžeme servírovat například s celozrnným pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.