Tyčinky

Místo kupovaných snacků si je radši připravte sami doma.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez doby chlazení

Ingredience

1 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1028 KCal

    47 %

    43 %

  • Energie

    4301 KJ

    47 %

    43 %

  • Sacharidy

    142,0 g

    161 %

    142 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    31,8 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    35,1 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    20,1 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy prosijeme mouku se solí, přidáme tvaroh, změklé máslo a zpracujeme vláčné těsto. Pokud je tvaroh příliš řídký, přidáme podle potřeby mouku. Těsto zabalíme do fólie a dáme do lednice asi na hodinu odpočinout.
  2. Vychlazené těsto rozdělíme na stejně velké kousky. Z každého kousku vyválíme tyčku asi 15 cm dlouhou tak, aby se na jedné straně zužovala do ostré špičky.
  3. Tyčky klademe na plech na pečicí papír a pečeme v předehřáté troubě při 130 °C tak dlouho, dokud nejsou dostatečně tvrdé. Pokud se špičky začnou příliš brzy zabarvovat, snížíme teplotu o 10 stupňů.
  4. Tyčky zdobíme podle své chuti a fantazie. Hotové aranžujeme do sklenic tak, že je zapíchneme do vyšší vrstvy soli.
Autor:

Podobné recepty

Škvarkové tyčinky a kolečka

Místo kupovaných snacků si je raději připravte doma.

Tvarohové tyčinky sypané kmínem

Místo kupovaných snacků si je radši připravte doma.

Sýrové tyčky

Není nad domácí sýrové tyčky.

Slané tvarohové tyčinky

Připravte návštěvě domácí slané tyčinky.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.