Sýrové tyčky
Není nad domácí sýrové tyčky.
Vaření 50 min
bez doby kynutí
Postup
- Z droždí, cukru, vlažného mléka a trochy mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít.
- Zbylou mouku prosejeme do mísy. Přidáme sůl, žloutek, zchladlé rozpuštěné máslo, parmazán a kvásek. Zaděláme těsto a necháme ho asi 40 minut kynout.
- Pak těsto rozválíme na obdélníkový plát asi 5 mm silný a nakrájíme ho na proužky. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 10 minut nakynout.
- Pak tyčky potřeme bílkem a posypeme solí, mletou paprikou a sezamovými semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 15 minut.
- Hotové tyčky necháme vychladnout a pak můžeme zabalit do plátku parmské šunky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
84 KCal
4 %
3 %
-
Energie
350 KJ
4 %
3 %
-
Sacharidy
7,8 g
9 %
8 %
-
Vláknina
0,4 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
2,9 g
5 %
4 %
-
Tuky
4,2 g
6 %
6 %
-
nasycené
2,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA