Tvarohová štola

Recepty na vánoční štolu se liší podle německých regionů. Vyzkoušejte tuto tvarohovou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

20 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    271 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1134 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    35,8 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    5,9 g

    9 %

    9 %

  • Tuky

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rozinky namočíme do rumu. Kandované ovoce a ořechy nakrájíme na menší kousky.
  2. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme vejce a vanilkový cukr a vše utřeme dohladka. Nakonec vmícháme tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru a prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem.
  3. Vypracujeme hladké těsto, do kterého přidáme rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a nasekané vlašské ořechy. Vše dobře do těsta zapracujeme.
  4. Na válu posypaném moukou rozválíme těsto na obdélníkový plát. Plát zavineme a upravíme do tvaru štoly. Štolu přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečeme při 160°C asi 15 minut, potom zvýšíme na 180°C a pečeme ještě asi 30 minut. Hotovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem, cukr opět polijeme rozpuštěným máslem a opět silně pocukrujeme. Hotovou štolu zabalíme do potravinářské folie a necháme uležet.
Autor:

Podobné recepty

Marcipánová štola

Nechte se inspirovat receptem na tradiční vánoční pečivo.

Vánoční štola

Upečte si na Vánoce tradiční německou štolu.

Vánoční štola

Věděli jste, že štoly zabalené v mikroténovém obalu vydrží chutné až 14 dnů?

Tvarohová štola s hrozny s mandlemi

Aby nebylo štola vysušená, naplňte ji tvarohem.

Vánoční štola

Tradiční štola nesmí chybět v Německu na vánočním stole.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.