Tvarohová štola
Recepty na vánoční štolu se liší podle německých regionů. Vyzkoušejte tuto tvarohovou.
Postup
- Rozinky namočíme do rumu. Kandované ovoce a ořechy nakrájíme na menší kousky.
- Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme vejce a vanilkový cukr a vše utřeme dohladka. Nakonec vmícháme tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru a prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem.
- Vypracujeme hladké těsto, do kterého přidáme rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a nasekané vlašské ořechy. Vše dobře do těsta zapracujeme.
- Na válu posypaném moukou rozválíme těsto na obdélníkový plát. Plát zavineme a upravíme do tvaru štoly. Štolu přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme při 160°C asi 15 minut, potom zvýšíme na 180°C a pečeme ještě asi 30 minut. Hotovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem, cukr opět polijeme rozpuštěným máslem a opět silně pocukrujeme. Hotovou štolu zabalíme do potravinářské folie a necháme uležet.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
271 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1134 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
35,8 g
41 %
36 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
5,9 g
9 %
9 %
-
Tuky
10,9 g
17 %
16 %
-
nasycené
5,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA