Ingredience
Postup
- Rozinky zalijeme rumem a necháme je nabobtnat. Z droždí, lžičky cukru, asi 2 lžic mouky a 3 lžic vlažného mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Zbylou mouku prosijeme do mísy. Přidáme sůl, zbylý cukr, koření, vejce, kvásek a zchladlý rozpuštěný tuk. Zbylým mlékem zaděláme vláčné těsto a necháme ho vykynout.
- Vykynulé těsto znovu prohněteme a zapracujeme do něj rozinky, citronát a nasekané mandle. Ještě jednou ho necháme vykynout.
- Z těsta vyválíme silnější plát a vytvarujeme z něj štolu. Přeneseme ji na plech vyložený pečicím papírem a 15 minut necháme kynout. Pak ji potřeme vodou a vložíme do trouby. Při 200 °C ji necháme asi 5 minut zapéct, pak ji při 170 °C dopékáme asi 45 minut.
- Horkou štolu potřeme polovinou rozpuštěného másla a posypeme polovinou cukru. Postup zopakujeme. Pak štolu necháme vychladnout.

















