Topinky s paštikou

Pochutnejte si na pořádně obložené paštice.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1563 KCal

    71 %

    65 %

  • Energie

    6538 KJ

    71 %

    65 %

  • Sacharidy

    236,5 g

    269 %

    237 %

  • Vláknina

    23,2 g

    77 %

    77 %

  • Bílkoviny

    61,7 g

    98 %

    91 %

  • Tuky

    36,3 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    11,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chlebové topinky připravuje většinou ze staršího chleba, který bychom jinak nespotřebovali. Krajíce překrojíme na polovinu a buď je vložíme do toustovače a nebo upečeme na suchém plechu v troubě dozlatova.
  2. Necháme je mírně zchladnout a pak potřeme paštikovou pomazánkou, kterou připravíme tak, že do misky vložíme provensálské paštičky, přidáme k nim oloupanou, najemno nasekanou cibuli, lžíci změklého másla, čerstvě nasekané bylinky, podle chuti opepříme a vidličkou promícháme.
  3. Salát opláchneme, necháme okapat a jednotlivé osušené listy rozložíme na podnos. Rajčata a ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Každou topinku potřenou paštikou ozdobíme kolečkem rajčete, kolečkem ředkvičky a snítkou čerstvé petrželky.
  4. Nakonec teplé topinky položíme na listy salátu a podáváme jako odpolední svačinu nebo lehkou večeři.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Rybí paštika

Připravte si vánoční pomazánku z uzené ryby.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.

Zvěřinová paštika

Máte chuť na něco jedinečného? Vyzkoušejte domácí zvěřinovou paštiku.

Velikonoční králičí paštika s citrusovou omáčkou

Nabídněte návštěvě na Velikonoce luxusní paštiku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.