Ingredience
Postup
- Chlebové topinky připravuje většinou ze staršího chleba, který bychom jinak nespotřebovali. Krajíce překrojíme na polovinu a buď je vložíme do toustovače a nebo upečeme na suchém plechu v troubě dozlatova.
- Necháme je mírně zchladnout a pak potřeme paštikovou pomazánkou, kterou připravíme tak, že do misky vložíme provensálské paštičky, přidáme k nim oloupanou, najemno nasekanou cibuli, lžíci změklého másla, čerstvě nasekané bylinky, podle chuti opepříme a vidličkou promícháme.
- Salát opláchneme, necháme okapat a jednotlivé osušené listy rozložíme na podnos. Rajčata a ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Každou topinku potřenou paštikou ozdobíme kolečkem rajčete, kolečkem ředkvičky a snítkou čerstvé petrželky.
- Nakonec teplé topinky položíme na listy salátu a podáváme jako odpolední svačinu nebo lehkou večeři.

















