Telecí steak s kaštany

Kaštany dodají jídlu podzimní nádech.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    301 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1258 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    19,2 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    38,6 g

    61 %

    57 %

  • Tuky

    7,2 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kaštany omyjeme, slupku několikrát nařízneme, vložíme je do horké vody a uvaříme doměkka. Oloupeme je a zalijeme asi 200 ml vody. Maso očistíme a nakrájíme na čtyři stejně velké kousky. Osolíme je a vytvarujeme do špalíčků.
  2. Každý špalíček obalíme slaninou, kterou převážeme snítkami tymiánu. Pak necháme maso v chladu krátce odležet.
  3. Pánev rozpálíme a maso po řezu po obou stranách opečeme asi 2 minuty. Pak steaky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 8 minut.
  4. Na pánev s výpekem dáme máslo, přisypeme hladkou mouku, osmahneme ji a zalijeme nálevem z kaštanů. Nakonec do omáčky vložíme kaštany a krátce je podusíme. Omáčku dochutíme tymiánem, solí a mletým pepřem. Steaky přendáme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme kaštany. Podáváme s pečenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.