Ingredience
Postup
- Kaštany omyjeme, slupku několikrát nařízneme, vložíme je do horké vody a uvaříme doměkka. Oloupeme je a zalijeme asi 200 ml vody. Maso očistíme a nakrájíme na čtyři stejně velké kousky. Osolíme je a vytvarujeme do špalíčků.
- Každý špalíček obalíme slaninou, kterou převážeme snítkami tymiánu. Pak necháme maso v chladu krátce odležet.
- Pánev rozpálíme a maso po řezu po obou stranách opečeme asi 2 minuty. Pak steaky přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 8 minut.
- Na pánev s výpekem dáme máslo, přisypeme hladkou mouku, osmahneme ji a zalijeme nálevem z kaštanů. Nakonec do omáčky vložíme kaštany a krátce je podusíme. Omáčku dochutíme tymiánem, solí a mletým pepřem. Steaky přendáme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme kaštany. Podáváme s pečenými bramborami.

















