Telecí steak s houbami

Telecí steak s houbami je ideální volba pro slavnostní večeři i gurmánský zážitek doma.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    263 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1100 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    5,6 g

    6 %

    6 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    33,9 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    9,7 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Telecí kýtu opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Po obou stranách je naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a maso po obou stranách opečeme dozlatova. Pak maso vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme lžíci másla, přilijeme bílé víno a krátce provaříme.
  3. Pak přisypeme očištěné na kousky nakrájené houby a dusíme je doměkka. Ke konci dušení přidáme nakrájená rajčata a dochutíme solí a pepřem.
  4. Nakonec vše zasypeme nasekanou petrželkou a prohřejeme. Maso přendáme na talíře a přelijeme omáčkou s houbami. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.