Ingredience
Postup
- Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh. Pak obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva a skořicí. Jahody rozmačkáme vidličkou a vmícháme do těsta.
- Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto do ní rozetřeme a pečeme při na 160 °C asi 40 minut.
- Polovinu jahod nakrájíme na drobné kousky. Cukr svaříme s vodou na cukerný sirup a vmícháme do něj kousky jahod. Upečený koláč necháme asi 5 minut vychladnout ve formě.
- Pak přelijeme cukerným sirupem s jahodami. Necháme vychladnout a vyndáme z formy. Zbylé jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky jahod ozdobíme povrch koláče.

















