Ingredience
Postup
- Mouku smícháme s cukrem a solí. Přidáme vejce, ledovou vodu, nastrouhané máslo a rychle zpracujeme na těsto. To rozděláme na dva díly, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v lednici.
- Formu vymažeme máslem. Jeden díl těsta rozválíme a vyložíme jím dno i boky formy. Přebytečné těsto odkrojíme, dno propíchneme vidličkou a potřeme marmeládou.
- Druhý díl těsta rozválíme na stejnou tloušťku jako první a pomocí vykrajovátek vykrojíme různě velká srdíčka, kterými dozdobíme koláč.
- Rozšleháme zbylé vejce, potřeme koláč a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Poté přikryjeme okraje alobalem a dopékáme při 180 °C dalších 15 minut. Nakonec posypeme cukrem.

















