Ingredience
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny. Přilijeme olej a prošleháme. Mouku prosejeme a smícháme se škrobem. Pomocí stěrky vmícháme sypkou směs do vaječné pěny.
- Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C cca 20-25 minut. Necháme vychladnout.
- Mascarpone promícháme se smetanou, krémovým sýrem, tvarohem, cukrem a pak společně vyšleháme v hladký krém.
- Jahody očistíme a nakrájíme na poloviny. Piškotový korpus překrojíme z delší strany na dvě části. Jeden díl potřeme krémem a po obvodu do něj opatrně vmáčkneme půlky jahod.
- Do zbylého korpusu vykrojíme střídavě tvary srdce. Pak korpus položíme navrch moučníku a prázdná vykrojená místa vyplníme džemem.
- Navrch korpusu můžeme pomocí šablony mezi srdíčky vysypat moučkovým cukrem tvary čtverců tak, aby vznikla šachovnice. Necháme zatuhnout v lednici alespoň 120 minut.

















