Srdcové řezy s jahodami

Tento dezert vypadá opravdu nádherně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    333 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1395 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    26,1 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    9,2 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    21,3 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    11,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny. Přilijeme olej a prošleháme. Mouku prosejeme a smícháme se škrobem. Pomocí stěrky vmícháme sypkou směs do vaječné pěny.
  2. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C cca 20-25 minut. Necháme vychladnout.
  3. Mascarpone promícháme se smetanou, krémovým sýrem, tvarohem, cukrem a pak společně vyšleháme v hladký krém.
  4. Jahody očistíme a nakrájíme na poloviny. Piškotový korpus překrojíme z delší strany na dvě části. Jeden díl potřeme krémem a po obvodu do něj opatrně vmáčkneme půlky jahod.
  5. Do zbylého korpusu vykrojíme střídavě tvary srdce. Pak korpus položíme navrch moučníku a prázdná vykrojená místa vyplníme džemem.
  6. Navrch korpusu můžeme pomocí šablony mezi srdíčky vysypat moučkovým cukrem tvary čtverců tak, aby vznikla šachovnice. Necháme zatuhnout v lednici alespoň 120 minut.
Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.