Špenátoví šneci

Slané šneky můžeme podávat jak teplé tak i vychladlé.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    617 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2580 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    51,2 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    5,8 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    31,5 g

    50 %

    46 %

  • Tuky

    31,6 g

    49 %

    45 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Červenou cibuli a mrkev nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji. Přidáme špenátový protlak, na plátky nakrájený česnek, na slabá kolečka nakrájené olivy, tymián, sůl a pepř. Připravenou náplň dvě minuty podusíme a odstavíme.
  2. Pro lepší zpracování těsta použijeme hlubší mísu, do které prosijeme hladkou mouku. Přidáme kypřicí prášek, sůl a olej. Vytvoříme důlek do kterého vyklepneme vejce a přilijeme 150 ml vody. Směs v míse promícháme a pak na pracovním stole dobře zpracujeme.
  3. Těsto rozválíme na válu, posypaném hladkou moukou, na slabší placku (30 x 20 cm), na kterou rozetřeme prochladlou špenátovou směs. Část (asi 50 g) nastrouhaného sýra nasypeme na špenát.
  4. Pomocí špachtle těsto po delší straně zavineme. Připravenou roládu nakrájíme na kolečka asi 2 cm silná a rozložíme je na plech, vyložený pečicím papírem.
  5. Šnečky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbylým sýrem. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut při 200° C.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.