Ingredience
Postup
- Červenou cibuli a mrkev nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji. Přidáme špenátový protlak, na plátky nakrájený česnek, na slabá kolečka nakrájené olivy, tymián, sůl a pepř. Připravenou náplň dvě minuty podusíme a odstavíme.
- Pro lepší zpracování těsta použijeme hlubší mísu, do které prosijeme hladkou mouku. Přidáme kypřicí prášek, sůl a olej. Vytvoříme důlek do kterého vyklepneme vejce a přilijeme 150 ml vody. Směs v míse promícháme a pak na pracovním stole dobře zpracujeme.
- Těsto rozválíme na válu, posypaném hladkou moukou, na slabší placku (30 x 20 cm), na kterou rozetřeme prochladlou špenátovou směs. Část (asi 50 g) nastrouhaného sýra nasypeme na špenát.
- Pomocí špachtle těsto po delší straně zavineme. Připravenou roládu nakrájíme na kolečka asi 2 cm silná a rozložíme je na plech, vyložený pečicím papírem.
- Šnečky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbylým sýrem. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut při 200° C.

















