Skvělá vajíčková pomazánka

Ze zbylých vajíček vykouzlíte tu nejlepší pomazánku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    282 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1180 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    14,5 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    12,9 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    19,0 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vložíme do vařící vody s octem na 10 minut a uvaříme je dotvrda. Hotová vejce vložíme narychlo pod proud studené vody, aby se později lépe loupala a necháme je vystydnout.
  2. Pomazánkové máslo utřeme s lučinou. Oloupaná vejce a ančovičky nasekáme najemno a smícháme s připraveným základem. Přidáme hořčici a najemno nesekanou pažitku. Promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Hotovou pomazánku podáváme s chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Avokádová pomazánka se ztraceným vejcem

Připravte si velmi chutnou a jemnou pomazánku z avokáda. Ideální jako předkrm nebo svačina.

Avokádová pomazánka se sušenými rajčaty

Nevíte, co si dát zdravého ke svačině? Vyzkoušejte pomazánku podle našeho receptu.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Hermelínová pomazánka s ořechy

Kombinace hermelínu, ořechů a jablek je naprosto úžasná.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.