Rybí karbanátky
Nevíte, co si uvařit? Inspirujte se naším receptem.
Vaření 40 min
bez odpočívání
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
251 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1051 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
16,0 g
18 %
16 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
28,9 g
46 %
42 %
-
Tuky
7,8 g
12 %
11 %
-
nasycené
3,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Filé důkladně rozmělníme a smícháme s máslem (pokud místo filé použijeme tučnější rybí maso, nemusíme přidávat máslo).
- Dále přidáme veku namočenou v mléce, cibuli nakrájenou nadrobno a vše promícháme. Dále přidáme jedno vejce, sůl a pepř a znovu promícháme. Fáši necháme odpočinout v lednici 30 minut.
- Do mísy rozklepneme vejce, přidáme mouku a zbylé mléko a umícháme těstíčko. Z rybí fáče vytvarujeme válečky, které namočíme do těstíčka a usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova.