Řepa pečená v alobalu
Díky pomalému pečení si řepa zachová šťavnatost i výživové hodnoty.
Postup
- Červenou řepu důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme, zabalíme těsně do alobalu tak, aby nevytékala šťáva, a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 60 minut.
- Řepy vyndáme z trouby, vybalíme z alobalu a rozkrojíme na polovinu. Nejprve však vidličkou vyzkoušíme, zda jsou úplně upečené. Pokud ne, pečeme je ještě dále do změknutí.
- Ze směsi olivového octa, mořské soli, směsi pepře a pokrájené chilli papričky vytvoříme zálivku, kterou potřeme rozkrojené řepy. Řepu můžeme také oloupat a nakrájet na plátky. Pokud má někdo rád chuť tradiční naložené řepy, může přidat i špetku fenyklu. Tato jednoduchá, ale velice chutná úprava červené řepy pochází z italské kuchyně.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
140 KCal
6 %
6 %
-
Energie
584 KJ
6 %
6 %
-
Sacharidy
16,3 g
19 %
16 %
-
Vláknina
4,6 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
3,1 g
5 %
5 %
-
Tuky
6,4 g
10 %
9 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA