Ingredience
Postup
- Z mouky, másla, cukru a žloutků vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho v chladničce odpočinout asi 60 minut.
- Rebarboru s jahodami omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Smícháme s cukrem a vložíme do rendlíku. Za stálého míchání povaříme asi 15 minut. Přebytečnou šťávu slijeme a necháme vychladnout. Pak vmícháme kukuřičný škrob.
- Z těsta odkrojíme asi dvě třetiny. Rozválíme na plát silný zhruba 3 mm a vyložíme jím koláčovou formu o průměru 20 cm. Na těsto rozprostřeme náplň.
- Zbylé těsto znovu rozválíme a nakrájíme ho na silnější proužky, ze kterých vytvoříme mřížku. Ze zbylého těsta ještě můžeme vykrájet malá kolečka, kterými dozdobíme okraj koláče.
- Hotový koláč potřeme prošlehaným vejcem a posypeme krupicovým cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Necháme vychladnout. Před podáváním můžeme ještě lehce posypat moučkovým cukrem.

















