Ingredience
Postup
- Sušenky. V kastrůlku nebo pánvi rozehřejeme máslo na mírném plameni, dokud nezačne mírně zlátnout a vonět po oříškách (cca 3–4 minuty). Budeme dávat pozor, aby se máslo nepřipálilo. Poté jej necháme chvíli vychladnout. Do vychladlého másla přidáme cukr a vejce a vyšleháme dohladka. Poté vmícháme dýňové pyré. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a koření pumpkin spice. Suchou směs postupně přidáme k máslové směsi a budeme míchat, dokud nevznikne vláčné těsto. Lžící nebo malou naběračkou budeme tvořit na plech s pečicím papírem hromádky těsta (ponecháme mezi nimi dostatek místa). Upečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 12–14 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout.
- Krém. Všechny ingredience vyšleháme do hladkého krému, dáme do zdobicího sáčku a uděláme na sušenky malé „čepičky“. Nakonec posypeme skořicí (nebo klidně i trochou kakaa).
- Jablka. Oloupeme jablka a nakrájíme je na malé kostičky. Do kastrůlku dáme máslo a na mírném plameni ho necháme rozpustit. Přidáme nakrájená jablka, citronovou šťávu, cukr a skořici. Dobře promícháme. Necháme směs restovat přibližně 5–7 minut, dokud jablka nezměknou a voda se nevypaří. Budeme ochutnávat, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Hotová karamelová jablka podáváme na sušenky.

















