Ingredience
Postup
- Nejdříve připravíme karamel. Cukr rozpustíme, zalijeme horkou vodou a za stálého míchání krátce provaříme. Pak odstavíme a do horkého karamelu dáme ořechy a necháme odležet.
- Formu na chlebíček vyložíme potravinovou fólií. Mascarpone promícháme se smetanou, žervé a cukrem a krátce vyšleháme.
- Želatinu namočíme do trochy studené vody a necháme nabobtnat. Odebereme jednu čtvrtinu krému, nahřejeme a vymačkanou želatinu rozpustíme v teplé směsi. Pak ji ihned smícháme se zbylým krémem.
- Třetinu hotového krému rozetřeme na dno formy. Pak postupně namáčíme piškoty do kávy smíchané s amarettem a rozložíme je na vrstvu krému ve formě. Na ně znovu rozetřeme druhou třetinu krému a znovu namočené piškoty. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Zakryjeme fólií a necháme zatuhnout asi 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Pak opatrně vyklopíme. Polovinu karamelu nalijeme do pánve a pozvolna v něm vaříme očistěnou dýni s jablky. Rozložíme je navrch a polijeme zbylým karamelem. Poklademe oříšky a ihned podáváme.

















