Ingredience
Postup
- Hrušky opláchneme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny, abychom snadno odstranili jádřince. Po očištění by měly vážit 300 g. Nastrouháme je z poloviny najemno a z poloviny nahrubo, poté z nich vymačkáme přebytečnou šťávu.
- Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
- Do menší mísy prosejeme mouku, kypřicí prášek, kakao, perníkové koření a špetku soli.
- Pekanové ořechy nasekáme nahrubo.
- Vejce vyšleháme spolu s mlékem, cukrem a vychladlým máslem. Přidáme prosátou směs suchých ingrediencí a promícháme. Nakonec zapracujeme nastrouhané hrušky, nasekané ořechy a rozinky.
- Výsledné hustší těsto přendáme do nízké kulaté formy na koláč, kterou nejprve vyložíme pečicím papírem. Rozetřeme lžící a povrch ozdobíme plátky hrušek a kousky ořechů.
- Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 40–45 minut. Propečení zkontrolujeme zapíchnutím špejle.

















