Ingredience
Postup
- Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme odležet alespoň 2 hodinky v lednici, nejlépe do druhého dne. Těsto rozválíme, vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 8 minut.
- Jsou krásně měkoučké a po vychladnutí je můžete hned jíst a zdobit. Nezapomeňte na tento trik pro krásně lesklé perníčky. Upečené a ještě horké perníčky potřete rozšlehaným vajíčkem s pár kapkami (2-3) citronu. Budou se Vám pak i lépe zdobit polevou.
- Poleva. Cukr prosejeme a citronovou šťávu přefiltrujeme přes jemné sítko, abychom je zbavili velkých kousků. Bílek, citron, škrob a cukr dáme do misky a šlehačem na nejvyšší stupeň šleháme tak dlouho, dokud nezhoustne. Trvá to asi 2 minuty. Pokud se nám zdá poleva příliš hustá, přidáme citron. Pokud se nám zdá příliš tekutá, přidáme cukr.
- Poleva na plochy by měla být o něco tekutější, než poleva na okraje a zdobení. Až polevu vyšleháte, nechte ji minimálně hodinku odstát. Polevu si přendejte do cukrářského sáčku a ustřihněte malou špičku.

















