Perníčky podle Lukáše Skály

Perníčky, které dokazují, že i tradiční recept může mít moderní šmrnc.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

40 PORCE +

Na těsto:

Na polevu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    90 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    377 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    17,2 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,6 g

    3 %

    2 %

  • Tuky

    1,6 g

    3 %

    2 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Perníčky. Na vále smícháme mouku se sodou. V hrnci rozšleháme vejce, cukr, tekutý teplý med a rozpuštěný tuk. Přimícháme mouku, koření a citrónovou kůru. Zpracujeme nejlépe rukou. Necháme minimálně hodinu pod igelitem v lednici. Rozválíme na 3-4mm tloušťku těsta. Vykrajovátkem vypícháme požadované tvary například stromeček, hvězdička a jiné. Přeskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté pece a pečeme pří teplotě 170 °C cca 10-15 min v závislosti na tloušťce těsta. Po upečení necháme vychladnout a zdobíme
  2. Během pečení si připravíme polevu. Všechny ingredience smícháme v misce. Mícháme do lesku.
Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.