Perníčky podle Ivety Fabešové

Recept, po kterém bude celá kuchyně vonět Vánocemi během pár minut.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

30 PORCE +

Na těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    143 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    598 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    21,6 g

    24 %

    22 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    4,5 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo a med dáme do hrnce a rozpustíme. Necháme lehce vychladnout a pak přimícháme ostatní ingredience. Těsto bude hodně lepit. Zabalíme jej do potravinářské fólie a dáme na hodinu do lednice. Jakmile je těsto pevné dáme ho na vál, který jsme zlehka posypali moukou.
  2. Těsto vyválíme na placku o tloušťce asi 4 mm a vykrajujeme z něj různé tvary.
  3. Tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme asi 12 minut.
  4. Po upečení ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem.

Tip od Ivety: Klidně si namíchejte svoji vlastní směs koření. Bude vonět přesně podle vašich představ.

Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.