Pečená šunka v hořčičné krustě

Milovníci masa si na této šunce v hořčičné krustě jistě pochutnají.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    538 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2252 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    13,8 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    4,9 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    24,6 g

    39 %

    36 %

  • Tuky

    41,5 g

    64 %

    59 %

  • nasycené

    16,1 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kýtu omyjeme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme koření, překrojenou cibuli a trochu soli. Kořenovou zeleninu očistíme a přidáme ke kýtě. Vše přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Průběžně sbíráme pěnu.
  2. Máslo rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Pak ho promícháme s hořčicí, vejcem a strouhankou. Směs osolíme a opepříme.
  3. Kýtu vyjmeme z hrnce. Když trochu vychladne, osušíme ji a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Pak na ni naneseme hořčičnou směs. V troubě ji při 190 °C pečeme asi 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Zapečená šunka v bramborovém těstíčku

Nechce se vám vařit nic složitého? Zvolte tento recept.

Pečená šunka s růžičkovými kapustičkami

Křupavá kůžička uvnitř dokonale šťavnatá.

Pečená šunka s medovým přelivem

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Pečená šunka s červenou řepou a křenem

Skvělý recept na teplý předkrm.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.