Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    757 KCal

    34 %

    32 %

  • Energie

    3165 KJ

    34 %

    32 %

  • Sacharidy

    6,6 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    27,1 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    69,8 g

    107 %

    100 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sýr nakrájíme na hranolky dlouhé asi 3 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, očištěné papričky na kolečka.
  2. Do hrnce nalijeme 2500 ml vody, přidáme hořčičná semínka, vinný ocet, jalovec a bobkový list. Přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Pak promícháme s olivovým olejem.
  3. Sýr naskládáme do sklenic společně s cibulí a papričkami. Posypeme oreganem a zalijeme nálevem a olivovým olejem.
  4. Dáme do chladničky a necháme odležet alespoň dva dny. Podáváme s chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Nakládaný ovčí sýr

Naložte si ovčí sýr pro ještě lepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.

Nakládaný hermelín

Naložený hermelín podáváme s pečivem jako pikantní pochoutku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.