Nadýchaná suflé omeleta na slaný způsob podle Těhotnýho kuchaře

Takovou omeletu můžeme připravit i na sladko, stačí sůl, pepř a sýr nahradit moučkovým cukrem s postup je stejný, pouze nakonec servírujeme s ovocem a javorovým sirupem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

1 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    207 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    866 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    2,0 g

    2 %

    2 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    18,8 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    13,8 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    3,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky osolíme a opepříme, přidáme strouhaný sýr a promícháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu. Smícháme bílkový sníh se sýrovými žloutky.
  2. Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme kousek másla a do jedné vrstvy naneseme vaječnou směs, pomůžeme si silikonovou stěrkou. Pánev přiklopíme pokličkou a necháme na mírném výkonu 4-5 minut opékat. Poté omeletu stěrkou přehneme napůl a necháme ještě minutu na vypnuté pánvi dojít.
  3. Podáváme s listovým salátem a posypeme nasekanou natí jarní cibulky nebo pažitky.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.