Nadýchaná suflé omeleta na slaný způsob podle Těhotnýho kuchaře
Takovou omeletu můžeme připravit i na sladko, stačí sůl, pepř a sýr nahradit moučkovým cukrem s postup je stejný, pouze nakonec servírujeme s ovocem a javorovým sirupem.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
207 KCal
9 %
9 %
-
Energie
866 KJ
9 %
9 %
-
Sacharidy
2,0 g
2 %
2 %
-
Vláknina
0,0 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
18,8 g
30 %
28 %
-
Tuky
13,8 g
21 %
20 %
-
nasycené
3,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky osolíme a opepříme, přidáme strouhaný sýr a promícháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu. Smícháme bílkový sníh se sýrovými žloutky.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme kousek másla a do jedné vrstvy naneseme vaječnou směs, pomůžeme si silikonovou stěrkou. Pánev přiklopíme pokličkou a necháme na mírném výkonu 4-5 minut opékat. Poté omeletu stěrkou přehneme napůl a necháme ještě minutu na vypnuté pánvi dojít.
- Podáváme s listovým salátem a posypeme nasekanou natí jarní cibulky nebo pažitky.