Ingredience
Postup
- Dýni nakrájíme na čtyři plátky, povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a odložíme stranou. Žloutky osolíme, ochutíme šťávou z limety a vyšleháme dohladka.
- Za stálého míchání k nim vlijeme rozehřáté máslo a přihodíme pokrájenou papričku. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku, zakápneme limetou a rozmačkáme.
- Dýni opékáme na olivovém oleji z každé strany zhruba 3 minuty, vyjmeme z pánve. Chorizo nakrájíme na kostičky a cca 2 minuty opékáme. Ve vroucí vodě s trochou octa vytvoříme vír a vyklepneme do něj jedno vejce. Po 4 minutách je vyndáme a postup opakujeme.
- Na talíř naservírujeme dýni, doplníme avokádo, chorizo, vejce a přelijeme omáčkou. Posypeme nakrájenou chilli papričkou a opepříme.

















