Mexická vejce Benedikt

Pořádná snídaně je základ dne.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    394 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1650 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    4,9 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    11,2 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    36,4 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    17,0 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni nakrájíme na čtyři plátky, povaříme asi 10 minut v osolené vodě, vyjmeme a odložíme stranou. Žloutky osolíme, ochutíme šťávou z limety a vyšleháme dohladka.
  2. Za stálého míchání k nim vlijeme rozehřáté máslo a přihodíme pokrájenou papričku. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku, zakápneme limetou a rozmačkáme.
  3. Dýni opékáme na olivovém oleji z každé strany zhruba 3 minuty, vyjmeme z pánve. Chorizo nakrájíme na kostičky a cca 2 minuty opékáme. Ve vroucí vodě s trochou octa vytvoříme vír a vyklepneme do něj jedno vejce. Po 4 minutách je vyndáme a postup opakujeme.
  4. Na talíř naservírujeme dýni, doplníme avokádo, chorizo, vejce a přelijeme omáčkou. Posypeme nakrájenou chilli papričkou a opepříme.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.